Smarta tillbehör till husbilen

Till det rullande hemmet finns mycket man kan köpa till för att öka bekvämligheten på semestern. Husbilstillbehör finns att köpa i mängder både på nätet och i vanliga fysiska butiker, som uppfyller alla tänkbara behov. Oavsett om man letar efter takboxar, stegar eller backkameror så finns det speciella sådana just för husbilar.

Takbox ger bra förvaring

För en lång semester eller för den stora familjen kan det behövas extra förvaringsutrymme för att få plats med all packning som ska med. För det finns det takboxar att köpa i många olika modeller och storlekar, ett husbilstillbehör som är vanligt och fyller stor funktion. Oftast behövs inga speciella verktyg för att montera av och på en takbox vilket dessutom gör den till en flexibel lösning. Perfekt för den som vill ha med sig sportutrustning, fiskeprylar eller något annat som par upp mycket plats och som lika gärna kan fraktas på taket.

Smart teknik för semestern

Som husbilsägare är det inte helt ovanligt att man ger sig ut på äventyr på nya och okända platser, och för att slippa sitta med en karta i hand under färden kan det vara bra att investera i en riktigt bra GPS. Att köra fel med en husbil kan vara krångligt och ta upp mycket onödig tid eftersom man inte kan vända och ta sig fram lika smidigt som med en vanlig bil. Ett annat bra tekniskt husbilstillbehör till den stora bilen är en backkamera, eftersom det kan var svårt att se ordentligt med bara sidospeglarna. En kamera håller enkelt koll på vad som finns bakom bilen och underlättar för föraren vid parkering och andra moment som kräver backning.

Stödben för den som vill bo stabilt

Har man en husbil så finns det inga måsten om att skaffa stödben som om man istället hade haft en husvagn. Många nöjer sig med dom fyra hjulen men vill man öka stabiliteten när man väl står parkerad kan man montera ett par stödben i valfri modell. Det finns både manuella ben som ställs in för hand med hjälp av en vev, och mer bekväma lösningar som helt och hållet ställer sig i lämplig nivå genom att bar trycka på en knapp. Campar man ofta ute i det fria där underlaget inte alltid är helt platt kan det var en fördel med lite extra stöd, dels för att kunna parkera lättare och dels för att undvika rörelse i bilen när man befinner sig i den.

Vill man köpa husbilstillbehör inför semestern finns mycket att hitta på nätet, tillexempel GPS och backkameror. Ska man däremot köpa mer avancerad utrustning som stödben eller annat är det alltid bra att fråga om tips och råd i en specialiserad butik innan man köper något, för att försäkra sig om att hitta en modell som passar till sin bil.