Om oss

Vi brinner för träning och hälsa – men vi gör detta utan att komma med moraliska pekpinnar. Vi upplever att det är något som saknas. Många avfärdar träning som en följd av att man skäms.

Man skäms för att man väger för mycket, man skäms för att man inte kan träna på samma sätt som andra, man skäms över att man inte orkar och man skäms över att man själv inte når samma nivå som andra har gjort. Gymmet har i många fall en för hög tröskel att ta sig över. Många känner att ett gym snarare är en plats för inbördes beundran än för träning och hälsa: det handlar mer om att visa upp sig för andra än om att träna i syfte att bli starkare, uthålligare och för att må bättre.

Det finns andra sätt att träna på. Det är också ett av målen med den här sidan. Vi vill visa upp olika former av tränings om går att utföra i exempelvis hemmet och vi vill sänka trösklarna för vad träning är. Det är något som definitivt är olika från person till person. För vissa innebär träning att man tar en rask promenad, för andra så innebär det ett hårt pass med intervaller eller ett besök på det nämnda gymmet.

Vi är olika och det är något fantastiskt. Har du hittat din träningsform ännu? Vi ska hjälpa dig med jakten och hjälpa dig med olika tips, tankar och idéer kring detta. På samma gång vill vi även öppna dörren till ett mer hälsosamt liv i övrigt.

Vad du äter speglar ofta hur du mår i övrigt. Det hör definitivt ihop med den stress vi nämnde tidigare. Få familjer idag lagar egen mat från grunden. Vi proppar oss fulla med transfetter, med konserveringsmedel och med kost där innehållsförteckningen är höljd i dunkel. Jag hinner inte laga mat? Vi ska visa att det påståendet inte stämmer. Det går att laga god, hälsosam mat på ett snabbt sätt. Vi ska visa detta. Välkommen hit!