Frisör i Uppsala fick bli nödhjälp

Ett snabbt klipp med saxen under ett obevakat ögonblick. Sedan ett telefonsamtal till en frisör i Uppsala för att få hjälp med att minimera skadan som blivit.

Anders stod i köket och hällde upp kaffe när han insett att huset var alldeles för tyst. Dottern Emma, fem år, brukade alltid sjunga, prata eller slamra med saker. Men nu var det helt tyst. Anders visste att det sällan var ett bra tecken. För sin inre syn kunde han se tusch på tapeterna och fick fart.

Han sprang till hennes rum men där var hon inte. Även vardagsrummet och sovrummet låg öde. Så hörde han klirrande mot porslin och tog sikte på badrummet. Där inne stod Emma på en pall som hon dragit fram till handfatet och spegeln. Först trodde han att hon borstade håret. Sen såg de blonda slingorna som låg i botten av handfatet.

Frisör gjorde sitt bästa

Dottern hade en rak lugg medan resten av håret hängde ner en bit nedanför axlarna. Eller det var i alla fall vad det brukade göra. Nu var håret på ena sidan avklippt precis nedanför örat. Anders rusade fram och tog saxen från sin dotter. Karin, frun, skulle bli galen. Paniken växte och han skyndade sig att ringa till stället han brukade gå.

Det var till en erfaren frisör i Uppsala som, vad han hade sett, var van att klippa barn. Hon sa att han kunde komma med det samma. Han tackade ja även om han visste att hon inte skulle kunna rädda katastrofen. Håret fick klippas av så att allt var i samma längd som det avklippta. Det här var inte bra. Frugan skulle skälla ut honom för att inte ha koll, det visste han redan nu.