Gå en PT utbildning på distans

Vill du jobba som personlig tränare kan du söka en PT utbildning i Stockholm. Det fina är att du kan läsa på distans. Var du än bor har du chansen att få mer kompetens inom ditt drömyrke.

Det är en fin uppgift att hjälpa folk till en bättre hälsa. Friskvård och motion är mycket populärt just nu och folk är kroppsmedvetna och vill se bra ut. Rörelse är viktigt för oss alla, men ibland kan folk känna ett motstånd mot motion, kanske rentav lida av depression eller ångest, som gör att de fastnar i tevesoffan istället. Där har du en mission, att få ut dem i motionsspåret eller till gymmet, så att de kommer i form igen. Gå en PT utbildning på distans så har du de rätta kunskaperna för jobbet.

Både praktik och teori i PT utbildningen

Det ingår praktik i utbildningen också, så när du är färdig kan du utföra alla kursmomenten i din egen verksamhet. Du får självförtroende i din roll som instruktör och du har kunskaper om anatomi. Det gör att du med säkerhet vågar visa vilka rörelser som är bäst för dina klienter i varje enskilt fall. Var du än bor kan du lätt följa med i kursen, eftersom du läser det mesta på distans. Men det ingår även fysiska träffar, så du får all hjälp du behöver av skickliga lärare. Förutom gym och fitness kan du också välja att jobba som kostrådgivare. Utbildningen är fristående och oberoende av företag som säljer kosttillskott.